RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

27.07.2009

Glosar IT (CSS, Byte, Browser sniffing)

CSS

Cascading Style Sheets CSS marcheaza un pas important in mediul Web intrucat permite dezvoltatorilor controlul simultan asupra stilului si a modului de afisare a informatiilor incluse in multiple pagini Web. Inainte de aparitia tehnologiei CSS, modificarea unui element inclus in multiple pagini necesita modificarea manuala a acestuia in fiecare sectiune in care era utilizat. CSS functioneaza drept matrita, permitand definirea stilului atribuit unui element HTML, aplicat ulterior unui numar nelimitat de pagini.

Prin intermediul specificatiilor CSS, oricand doriti sa realizati o modificare asupra unui element, puteti rectifica foarte usor stilul de afisare, urmand ca respectivul element sa fie actualizat instant in toate sectiunile paginilor Web in care este inclus. O serie vasta de programe de navigare Web (Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer etc.) au incluse specificatiile necesare afisarii corecte a paginilor online ce utilizeaza CSS.

Byte

De regula, un byte defineste 8 biti (denumit totodata octet sau cuvant), pe care computerele le trateaza ca unitate singulara. Secventele complexe de tipul celor de 16 si 32 de biti sunt totodata utilizate in limbajul informatic. Un byte este abreviat cu ajutorul majusculei B.

Browser sniffing

“Browser sniffing” defineste procesul prin care un site Web detecteaza versiunile programelor de navigare Web ale vizitatorilor pentru a determina gradul de acces al acestora la diferite resurse online, de tipul: JavaScript, Flash Player (Macromedia), RealPlayer (RealNetworks) etc.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.