RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

02.07.2009

MS Security Essentials – Primul Test cu Succes

Programul Antivirus GRATUIT de la Microsoft: Security Essentials, a fost testat de firma Av-Test, specializată in evaluări ale programelor de securitate (antivirus). Rezultatele au fost extrem de favorabile, iar dacă Microsoft continuă trend-ul ascendent în domeniul securităţii, ar putea deveni chiar unul din lideri.

Av-Test GmbH a testat Microsoft Security Essentials, versiunea Beta, lansată pe 23 iunie pentru Windows XP, Vista si Windows 7 cu ajutorul a 3200 de viruşi”, a declarat Andreas Marx, unul din cei doi manageri ai firmei de testare. Aceşti viruşi au fost colectionaţi din cele mai recente mostre "In The Wild" (o lista de ameninţări informatice active in acest moment în întreaga lume).

“Toate fişierele au fost detectate corespunzător si dezinfectate de către produs”, a spus Marx. “Este un lucru bun, deoarece alte scannere (antivirus) nu sunt capabile încă să detecteze şi îndepărteze aceşti viruşi.”

AV-Test a testat de asemenea rata de alarme false a sistemului Security Essentials cu un set prestabilit de fişiere neinfectate. Alarmele false pot fi un dezastru pentru utilizator, ducând la ştergerea accidentară a fişierelor legitime, detectate în mod eronat ca fiind virusate.

“Nici un fişier din cele neinfectate nu a fost detectat ca fiind virusat”, a notat Marx. “Perfect.”

Nu în ultimul rând AV-Test a examinat si performanţele anti-rootkit ale soft-ului şi capacitatea sa de a dezinfecta un calculator afectat de aceste tipuri de ameninţări. Rezultatul: “Nu am gasit nici un motiv în a ne plange de produs” a afirmat Marx. “Security Essentials poate şterge viruşii foarte bine, dar este nevoie de alte teste cu mai mulţi viruşi pentru a trage o concluzie finală.”

Marx a rezolvat si misterul conform caruia Security Essentials ar folosi tehnologia “in-the-cloud” scanând PC-urile de pe serverele Microsoft. “Scanner-ul lucrează cu baza de date antivirus şi anti-spyware instalată în calculator” a mai spus acesta.

AV-Comparatives.org, o alta companie notabilă de testare antivirus, a spus că vor evalua programul în luna August si vor publica rezultatele o lună mai tarziu.

Microsoft a plasat Microsoft Security Essentials pe site-ul lor, afirmând că va opri descărcările produsului când va ajunge la 75000 de download-uri, ceea ce s-a şi întamplat.

Se pare că Microsoft va lansa Microsoft Security Essentials în luna septembrie sau la începutul lunii octombrie, deci înainte de lansarea oficială Windows 7, care va avea loc pe 22 octombrie.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.