RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

14.07.2009

Google Chrome OS - Posibil deja în 2009

Este posibil ca primul mini-computer bazat pe sistemul de operare, Google Chrome OS va fi demonstrat în anul curent, mai degrabă de 2010, după cum se credea anterior.

Despre dezvoltarea propriului sistem de operare gigantul de căutare Google a anunţat săptămâna trecuta. La baza Chrome OS, reamintesc, stă Linux kernel, sistemul de operare va fi capabil să lucreze cu procesoare construite pe microarchitecture x86, şi pe chipurile de producţie ARM care sunt în creşterea de popularitate.

Google deja lucrează cu mai multe companii din domeniul de dispozitive care pot folosi Chrome OS. Lista de parteneri Google include Acer, ASUS, Freescale, Hewlett-Packard, Lenovo, Intel şi Toshiba.

Google intenţionează să publice codul sursa a sistemului de operare mai aproape de sfârşitul acestui an. În jur de acel moment, poate fi demonstrat şi primul dispozitiv mobil bazat pe Chrome OS. Cel puţin, precum spune director executiv al Google, Eric Schmidt, în anul acesta se poate aştepta la o serie de anunţuri cu privire la mini-computere care lucreaza pe noua platformă software.

Cu toate acestea, pe piaţa netbook-urile cu sistema de operare, Chrome OS, cel mai probabil, nu vor apărea, înainte de 2010.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.