RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

09.07.2009

Google Chrome OS ... ? (E oficial deja)

Google a anuntat in citeva zilei in urma ca lucreaza la un sistem de operare destinat PC-urilor. Miscarea vine dupa experienta pozitiva cu Google Chrome, browser-ul web care s-a bucurat de un real succes in cele noua luni de „viata” pe care le are.

Ieri seara, in jurul orei 9 si jumatate, pe blog-ul oficial Google isi facea aparitia un post cu titlul „Introducing the Google Chrome OS”. Se vorbeste despre un sistem de operare, destinat in prima instanta netbook-urilor. Gandit pentru a fi rapid, simplu, cu o interfata intuitiva si cu o securitate sporita, Google Chrome OS va fi Open Source. Acesta este un proiect separat fata de Android. Daca Android a fost gandit pentru a fi folosit in special pe dispozitive mobile, smartphone-uri si netbook-uri, Chrome OS va putea fi folosit atat pe netbook-uri, cat si pe desktop-uri.

Codul sursa al viitorului sistem de operare va fi facut public undeva la sfarsitul acestui an, iar cei de la Google spera ca primele netbook-uri cu Chrome OS sa fie disponibile incepand cu a doua jumatate a anului viitor.

Imbucurator este faptul ca echipa celor de la Google sustine ca arhitectura securitatii sistemului de operare este gandita de la zero, si nu copiata de la concurenta. Se spera ca in acest mod viitorii utilizatori sa nu mai aiba probleme cauzate de virusi si malware.

In esenta, Google Chrome OS, este alcatuit dintr-un kernell Linux ce va sustine browser-ul Google Chrome impreuna cu un sistem modificat de afisare a ferestrelor. Cum platforma pe care se va baza este una web, toate aplicatiile construite pentru acest tip de platforma vor fi complet functionale. Cat despre dezvoltarea de noi aplicatii, echipa celor de la Google spune ca vor exista toate uneltele necesare pentru a facilita acest lucru. In plus, va exista compatibilitate cu toate celelalte sisteme de operare de pe piata, nefiind necesara crearea de versiuni distincte.

Detalii exacte despre ce va face si ce nu va face Google Chrome OS vom primi in aceasta toamna.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.