RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

13.07.2009

Intel: Noi lucram cu Google asupra Chrome OS

Dupa ce la mijlocul saptamanii trecute Google a anuntat ca lucreaza la un sistem de operare destinat in special netbook-urilor, vineri a dat presei o lista cu unii dintre partenerii ce au contribuit la dezvoltarea softului mentionat.

Printre numele ce apar in acea lista se observa si numele producatorului ce procesoare Intel. Contactati de mai multe publicatii, cei de la Intel au confirmat acest lucru. Unul dintre reprezentantii companiei a declarat pentru presa: „Am tinut secreta implicarea in acest proiect, la care lucram impreuna cu cei de la Google de ceva vreme. Am intampinat cu bucurie directia in care se indreapta Google.”.

Michael Chen, directorul departamentului de vanzari al Intel, responsabil de zona Asia-Pacific, a declarat la randul sau ca: „Scopul Intel, pe termen lung, este acela de a oferi hardware pentru diferite produse care sa beneficieze de suport pentru orice sistem de operare existent pe piata.”. Tot el a spus ca: „In piata, competitia este intotdeauna benefica, domeniile in care aceasta exista fiind cele mai prospere, iar de pe urma acesteia, consumatorii fiind cei care au profitat intotdeauna”.

Intel a avut si un motiv in plus pentru a ajuta Google in dezvoltarea Chrome OS. Un numar destul de ridicat de netbook-uri, care se traduce prin majoritatea produselor de gen, include procesoare Intel Atom anunta Tom’s Hardware.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.