RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

21.07.2009

Următoarea lansare Ubuntu LTS poate întârzia

Mark Shuttleworth, fondatorul companiei Canonical, care oferă sprijin financiar pentru distribuţiile Ubuntu Linux , a anunţat că următoarea versiune de Ubuntu cu sprijin pe termen lung (LTS, Long Term Support) poate întârzia cu jumate de an.

Se aştepta ca următoarea versiune cu sprijinul LTS Ubuntu va fi 10.04, care va apărea în luna aprilie 2010. Cu toate acestea, într-un recent interviu realizat de derStandard.at, Shuttleworth a raportat că "LTS va fi 10.04 sau 10.10 - în funcţie de negocieri, care sunt în curs de desfăşurare între Proiectul Debian, şi Ubuntu".

Aceste discuţii axate de Shuttleworth pe ciclu de metarelease legate de proiectele Ubuntu şi Debian pentru a sincroniza datele prin aşa-numitul "îngheţul de şanse" (feature freeze) a distribuţiilor lor. În parte, această întârziere poate datora faptului includerii în distribuţie a noilor versiuni ale mediului grafic GNOME - 3.0, a cărei release este programat pentru primăvara anului 2010.

LTS-versiunea de Ubuntu garantează sprijinul Release-ului pe mult timp: 3 ani pentru desktop, şi de 5 ani - pentru server.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.