RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

06.07.2009

Glosar IT (DHCP, DCC, Datapacket)

DHCP

Domain Host Control Protocol - Protocol de Control al Domeniului-Gazda (DHCP) este un protocol pentru alocarea dinamica de adrese tip IP tuturor computerelor conectate la o retea. Cu ajutorul DHCP, unui computer ii poate fi alocata o adresa IP unica, in mod automat si de fiecare data cand se conecteaza la o retea, facilitand astfel administrarea adreselor IP. In momentul in care un computer se conecteaza la o retea, server-ul DHCP selecteaza si atribuie automat noului sistem o adresa IP din lista primara.

DCC

Direct Client la Client (DCC) este un protocol utilizat in mediul IRC, ce permite utilizatorilor discutii directe, fara a necesita o conectare suplimentara la un server online tip IRC si mentinand astfel statutul de confidentialitate al conversatiilor.

Datapacket - Pachet de date

In ciuda faptului ca un calculator si un modem pot transmite datele in secvente de un caracter, atunci cand navigati pe Internet, cand descarcati fisiere sau trimiteti corespondenta electronica, este mult mai eficienta trimiterea informatiei in grupuri mai mari, numite pachete de date. Modem-urile genereaza de obicei pachete de date cu marimea de 64 caractere plus alte cateva rezervate verificarilor impotriva erorilor. Cu toate acestea, cand descarcati un fisier folosind un protocol gen Xmodem, pachetele de date sunt mai mari. Iar atunci cand folositi un protocol gen TCP/IP pachetele sunt si mai mari, ajungand la dimensiuni de 1500 de caractere.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.