RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

18.07.2009

Google a lansat un NX-server open source - Neatx

Internet gigantul Google a anunţat pe blog-ul său dedicat dezvoltarii companiei în categoria Open Source, despre lansarea NX-server sub licenţa GNU GPLv2. Produsul a fost numit Neatx.

NX - este tehnologia de acces la distanţă, dezvoltată de NoMachine. O implementare gratuită de biblioteci NoMachine NX, cunoscut sub numele de FreeNX, a fost publicată în anul 2004 de către Fabian Franz. Însă codul ei este foarte dificil în rulare pentru calculatoare, pentru că constă dintr-un amestec de limbaje de programare precum C, Expect, comanda de interpretare Bash. Prin urmare, Google a decis să creeze aplicaţia sa.

Versiunea de NX-Server Neatx care a fost lansată, a fost concepută de la zero, cu un accent pe flexibilitatea şi uşurinţa de sprijin în viitor. Aproape tot codul este scris în Python - cu excepţia a câtorva script-uri (ambalaje pentru Bash) şi un program în limbaj C (pentru o performanţă mai bună). O parte de cod din Neatx este împrumutată de la un alt proiect Open Source Google - Ganeti.

Deja acum în Neatx sunt prezente cîteva aplicaţii, câteva caracteristici care sunt absente în FreeNX. Cu toate acestea, opusul este şi el adevărat: unele funcţii din FreeNX nu sunt încă în NX-serverul de la Google.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.