RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.07.2009

Symbian OS devine o platforma deschisa

Organizaţia Symbian Foundation a anunţat lansarea sub o licenţă de cod deschis a primei componente a sistemului de operare Symbian OS.

Fondul de Dezvoltare Symbian Foundation a fost înfiinţată anul trecut de către societăţile Nokia, AT&T, LG Electronics, Samsung Electronics, STMicroelectronics, Texas Instruments si Vodafone. Principalul obiectiv al Symbian Foundation este de a promova pe piaţă platforma software pentru dispozitive handheld, pe baza Symbian OS şi a componentelor interfeţei S60, UIQ si MOAP.

Prima componentă de cod deschis Symbian OS, a fost emisă sub licenta Eclipse Public Licence (EPL), acestă componentă e pachetul de securitate OS (OS Security Package). În conformitate cu Symbian Foundation, organizaţia intenţionează să continue pentru a oferi dezvoltatorilor accesul la codul sursa, kernel-ul platformei, drivere şi alte elemente esenţiale ale sistemului de operare.

Se aşteaptă ca această iniţiativă de open source pentru Symbian OS va contribui la creşterea popularităţii platformei software pentru dispozitive mobile şi pentru a atrage noi dezvoltatori care să lucreze asupra ei.

Aş adăuga faptul că, în următoarele săptămâni trebuie să se înceapă testarea platformei Symbian 2, pe baza versiunei a 10 Symbian OS şi componentelor interfeţe S60, UIQ si MOAP.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.