RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

23.07.2009

WattOS - distribuţie uşoară bazată pe Ubuntu

Grupul de dezvoltatori PlanetWatt au prezentat o distribuţie mai uşoară (spaţiu) şi mai eficiente în utilizarea energiei pe bază de Linux Ubuntu - WattOS.

WattOS - distribuţie construită din Ubuntu MinimalCD şi Ubuntu 9.04. Nu este poziţionat ca fiind "cel mai mic sau cel mai rapid", dar este proiectat pentru a fi un sistem economic pe deplin funcţional, care este din punct de vedere al consumului de energie, foarte econom, şi repid.

În plus, sponsorii intenţionează de a include în sistem un convenabil şi puternic mijloc de gestionare a alimentării, cunoscut sub numele de WattPanel. Cu acesta, utilizatorii vor putea monitoriza performanţa sistemului, şi a consumului de energie, în funcţie de sarcinile efectuate în acel moment.

Iată cîteva ScreenShot-uri ale sistemului de operare:
Sunt planificate mai multe ediţii ale distributivului WattOS: WattOS - bazat pe GNOME, WattOS Milliwatt - bazat pe XFCE, WattOS Microwatt - bazat pe Openbox, LXDE, şi alte componente "uşoare", WattOS Substation - ediţie server fără GUI, cu Webmin şi consolă.

În momentul de faţă pentru a descărca şi a cerceta acest OS este disponibil doar cea de-a treia ediţie beta WattOS Microwatt.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.