RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.02.2010

Antivirus hardware de la Kaspersky

Kaspersky se laudă că tocmai au primit un brevet de invenţie în Statele Unite pentru o soluţie antivirus de tip hardware. Cu alte cuvinte, curăţarea HDD-ului de viruşi nu se mai face cu o aplicaţie din sistemul de operare, ci cu un dispozitiv fizic, integrat în PC. Compania rusească a ajuns la acest concept în dorinţa de-a oferi modalităţi mai eficiente de luptă împotriva rootkit-urilor şi a viruşilor de tip troian. Un dispozitiv care lucrează la nivel hardware ar putea detecta mai uşor o breşă de securitate decât o aplicaţie din sistemul de operare. Conform brevetului, antivirusul hardware ar fi amplasat undeva pe traseul dintre HDD şi placa de bază şi va fi dotat cu CPU şi memorie proprie.

Din păcate, în acest brevet nu este inclusă o modalitate de actualizare a bazei de date prin conectare directă la Internet, dispozitivul fiind dependent de o aplicaţie instalată în sistemul de operare. În plus, un antivirus hardware nu va putea monitoriza conexiunea la reţea, o facilitate necesară şi oferită de aproape toate soluţiile software actuale. Mai trebuie să mai aşteptăm pentru a vedea dacă cei de la Kaspersky chiar vor construi un dispozitiv bazat pe brevetul proaspăt câştigat.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.