RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

01.02.2010

Chinezii isi spioneaza adversarii prin cadouri

Cand un om de afaceri primeste un dar de la un partener chinez, sub forma unui dispozitiv electronic - cel mai adesea aparat foto sau memory stick ar trebui sa fie atent ca ar putea contine un virus de tip troian, care poate prelua controlul unui computer atunci cand acesta este conectat la internet, avertizeaza serviciul de contraspionaj britanic MI5.

Potrivit MI5, la targurile si expozitiile internationale, cand oamenii obisnuiesc sa schimbe astfel de suvenire intre ei, se plaseazaeste cadouri cel mai frecvent. Acest risc apare descris intr-un document de 14 pagini care prezinta actiunile Guvernului chinez drept "cel mai mare pericol de spionaj" la adresa Regatului Unit. Pe langa daruri, MI5 atrage atentia ca din partea Chinei vin si tentative de a intra in sistemele informatice britanice efectuate de hackeri.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.