RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

06.02.2010

Symbian OS devine open source

Fundatia Symbian intentioneaza sa ofere binecunocuta platforma ca open source. Symbian 3, inclusiv aplicatiile si kernel, va putea fi descarcat si modificat de oricine este interesat, conform declaratiilor lui Larry Berkin, presedintele fundatiei.

Producatorii de telefoane vor putea modifica dupa bunul plac codul si vor putea produce diferite smartphone-uri. Peste 40 de milioane de linii de cod vor fi disponibile pe site-ul Symbian in cateva ore.

Dezvoltarea independenta a platformei ii va face pe fiecare dintre producatori responsabil de produsul pe care il comercializeaza. In prezent, exista peste 330 de milioane de smartphone-uri cu Symbian. Printre producatorii care utilizeaza aceasta platforma se numara Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Fujitsu si Sharp.

Decizia de a face Symbian open source vine ca o consecinta fireasca a dezvoltarii pietei si a competitorilor existenti. Cu siguranta acum vor fi mult mai multi producatori interesati sa dezvolte si sa utilizeze platforma pentru propriile telefoane si nu numai.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.