RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

27.02.2010

Trei oficiali ai Google, condamnati in Italia

Trei oficiali ai Google au fost condamnati, miercuri, de un tribunal din Milano, pentru atingere adusa vietii private, dupa difuzarea unei inregistrari video care prezinta acte brutale impotriva unui adolescent handicapat, a declarat un purtator de cuvant al Google.

Cei trei lideri au fost condamnati la sase luni de inchisoare cu suspendare, a afirmat Bill Echikson. "Google va ataca in apel aceasta decizie uluitoare", a adaugat el. "Niciuna dintre cele patru persoane nu avea nimic de-a face cu inregistrarea video. Nu au filmat-o, nu au postat-o online, niciuna dintre ele nu cunoaste autorii si cu toate acestea au fost trase la raspundere penala".

Este vorba despre David Drummond, presedintele consiliului de administratie al Google Italia in momentul comiterii faptelor, George De Los Reyes, membru al acestui consiliu la momentul comiterii faptelor, care apoi a parasit compania, si Peter Fleischer, responsabil cu protectia vietii private.

Un al patrulea oficial, Arvind Desikan, responsabil cu proiectul video in cadrul motorului american de cautare, a fost pus in libertate. Toti patru au fost achitati de acuzatia de defaimare, a precizat purtatorul de cuvant. Cei patru elevi au fost exmatriculati din institutia de invatamant pana la sfarsitul anului scolar 2006-2007.

inaintea verdictului, Google denuntase acest proces ca fiind un "atac direct impotriva unui Internet liber si deschis" in timp ce Parchetul sustinuse ca oficialii motorului de cautare aveau obligatia juridica sa impiedice difuzarea acestei inregistrari video.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.