RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.02.2010

Apple iPad: ebooks cu DRM, la peste 12$ bucata digitală

iBooks și iBookstore sunt aplicația și, respectiv, magazinul de cărți digitale/ebooks de la Apple.

iBookstore va suporta EPUB, formatul standard pentru ebooks. Financial Times scrie că Apple va securiza formatul EPUB așa cum a făcut și cu muzica în format MP3 cu 10 ani în urmă. Ar fi al treilea sistem proprietar de securizare de carte digitală/ebook care ar babiloniza și mai mult lucrurile pe această piață fragilă:
  1. Formatul proprietar AZW de la Amazon pentru Kindle, Kindle DX și aplicațiile Kindle de ereading pe diverse suporturi (PC, Mac probabil în curând, iPhone);
  2. Formatul EPUB securizat cu Adobe și utilizat de Reader Store de la Sony (care funcționează totuși pe mai multe cititoare electronice/ereadere, oferind consumatorului o opțiune);
  3. Si acum formatul EPUB securizat de Apple și care cel mai probabil va funcționa numai pe iPad și alte gadgeturi Apple.

Asta împreună cu prețul ridicat la care vrea Apple să vândă cărți digitale/ebooks nu va face decât să complice și mai mult alegerea consumatorului, să-l nemulțumească, frustreze și să-l arunce la sânul cald al piratării.

Apple a semnat contracte cu cinci mari publisheri până în acest moment: Penguin, Harper, Simon & Schuster, Hachette Book Group, Macmillan. Se observă și din prezentarea iBooks că prețul ebook-urilor va fi între 12 și 15$, cu doar câteva ebook-uri la prețuri reduse de 8$.

Cărțile digitale vor fi color, sau cu video încorporat. Mai jos o prezentare a iBooks făcută de Steve Jobs la evenimentul de lansare a Apple iPad:

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.