RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

05.12.2009

California va primi energie electrică, din spaţiu

Lucrurile nu stau chiar atât de rău precum sună. Proiectul pentru construirea unor ferme solare pe orbită şi transmiterea energiei electrice prin unde radio către suprafaţa pământului a fost aprobat de administraţia statului California. PG&E, cea mai mare companie din domeniul energetic din statul american, a semnat un contract cu Solaren, firma care s-a angajat să aducă energie electrică din spaţiu începând din 2016. Ei ar trebui să ofere 200 de megawaţi pe o perioadă de cel puţin 15 ani.

Metoda aceasta de producere a energiei electrice în spaţiu a fost descrisă iniţial de Isaac Asimov în povestirile sale în 1941, iar latura tehnică a fost tratată în om de ştiinţă în 1968. Transmiterea energiei electrice către pământ se face printr-o tehnică simiară cu cea folosită de Intel pentru a aprinde un bec de la o distanţă de 1 m. Dacă proiectul se dovedeşte a fi fezabil, el ar putea vedea o implementare pe o scară mult mai largă în Statele Unite şi, de ce nu, în alte locaţii de pe glob.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.