RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

18.12.2009

Cea mai mare poză din lume are 26 de miliarde de pixeli!

Cu o susţinere hardware serioasă, o cameră foto compactă poate face minuni. Dar ce se întâmplă când intră în scenă un DSLR de 21 MP, ajutat de un sistem de calcul cu 16 procesoare? Iată ce se întâmplă - se construieşte o imagine panoramică a cărei rezoluţie măsoară nu mai puţin de 26 de Gigapixeli (297.500 x 87.500 pixeli) sau 26 de miliarde de pixeli. Dacă autorul ar face demersurile necesare, ar intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare imagine digitală din lume.

Poza care înfăţişează o mare parte din oraşul Dresden (Germania) este constituită din 1665 de cadre înregistrate pe parcursul a aproape trei ore. Conversia în formatul final a durat patru zile. O asemenea imagine permite vizualizarea a numeroase puncte de interes dintr-un întreg oraş. Noi nu am fi putut încărca pe site fişierul de dimensiuni colosale nici dacă ni s-ar fi oferit pe tavă, în schimb vă recomandăm site-ul oficial unde imaginea poate fi vizualizată în format Flash.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.