RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

28.12.2009

Ion 2 va fi compatibil cu PineTrail

Cand va prezentam noua platforma PineTrail de la Intel, destinata procesoarelor Atom, va spuneam ca aceste modele Pineview folosesc magistrala DMI pentru a interactiona cu chipset-ul NM10. Magistrala care este inaccesibila celor de la nVidia. Deci nu am putea vedea inlocuit NM10-le cu Ion, ca la prima generatie de Atom-uri.

Insa nVidia tine sa ne asigure ca in primul sfert al anului 2010 vor lansa Ion 2, si ca acesta va fi compatibil cu PineTrail. Dar nu vor sa ne spuna exact ce metoda au folosit. Si cum nu cred sa fi incalcat licenta DMI si sa riste un proces cu Intel, imi permit sa speculez ca probabil se va folosi de benzile PCI-E disponibile.

Dar asta ar insemna ca un integrator ce doreste Ion 2 va trebui sa cumpere procesor + chipset de la Intel, plus al doilea chipset de la nVidia. Ceea ce ar urca destul de mult costul acestor sisteme ultra ieftine. Dar daca ne gandim ca PineTrail are nevoie oricum de chip-uri suplimentare pentru LAN, Wi-Fi sau decodare video, probabil se va putea tine pretul final sub control.

nVidia ne promite performante de 5 – 10 ori peste GMA 3150 cu a lor Ion 2, decodare hardware pana la rezolutii fullHD, accelerare pentru Flash Player si chiar si cateva jocuri mai usoare. Si, chiar daca diferentele intre cele doua IGP-uri sunt atat de mari, ar fi interesant sa le vedem conlucrand intr-un SLI-ntel. Mai multe la lansarea oficiala.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.