RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

13.12.2009

Google acum permite monitorizarea despăduririlor

Google a lansat un nou serviciu care le permite oamenilor de ştiinţă şi activiştilor ecologici să folosească internetul pentru a supraveghea evoluţia proceselor de despădurire din întreaga lume.

"Noi sperăm că această tehnologie va ajuta la stoparea distrugerii pădurilor", au declarat Rebecca Moore şi Amy Luers reprezentanţi ai Google.org, fundaţia de mecenat a companiei de internet.

Noul serviciu le permte oamenilor de ştiinţă să analizeze datele relevate din imaginile transmse prin satelit, pentru a şti cu exactitate locul şi amploarea despăduririlor. Sistemul mai permite, de asemenea, aflarea imediată a pădurilor care sunt pe cale de a fi tăiate sau arse.

"Având toate datele pentru a detecta abuzurile, putem să acţionăm mai rapid pentru aplicarea legilor locale şi pentru prevenirea despăduririlor în viitor", se arată într-un material semnat de Moore şi Luers pe blogul Google.

Serviciul va fi testat iniţial de anumite organizaţii, partenere ale Google, mai apoi fiind disponibil gratuit la nivel global.

Lansarea noului serviciu al Google vine în contextul în care la Copenhaga se desfăşoară conferinţa ONU pe probleme de mediu.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.