RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

08.12.2009

Google Goggles: motorul de căutare bazat pe camera foto

Google este Moş Crăciun pe online, iar cadoul pe care ni-l aduce luna aceasta este Google Goggles, o aplicaţie de căutare vizuală care face posibilă identificarea obiectelor (cărţi, tablouri şi diverse alte produse) şi a punctelor de interes prin simpla orientare a camerei către ele. Spre exemplu, dacă îndrepţi obiectivul camerei către o clădire, programul va scana imaginea, o va compara cu cea din baza de date Google, iar apoi îţi va furniza date despre respectiva construcţie, exact ca în situaţia în care tu ai folosi un motor de căutare.

În momentul de faţă, aplicaţia este disponibilă şi gratuită în Android Market, dar se află încă în dezvoltare şi nu acoperă un număr semnificativ de obiecte plus puncte de interes. Mai mult, ea rulează doar pe telefoanele cu sistem de operare Android şi este foarte probabil ca să rămână aşa. Nu văd interesul Google de a lansa versiuni pentru platformele concurente - Symbian, Windows Mobile sau Mac OS X.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.