RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

15.12.2009

Jelfin a transformat mouse-ul într-o bilă antistres, din gel

Conform unui studiu, 67% dintr cei care folosesc în mod frecvent un mouse consideră că unul mai confortabil le-a spori productivitatea. Soluţii clasice ergonomice se găsesc la majoritate producătorilor importanţi de periferice, însă compania americană Jelfin vine cu o propunere cel puţin interesantă. Ei s-au gândit la un mouse sub formă de bilă, dotat cu două butoane şi rotiţă de scroll şi acoperit cu o membrană transparentă, moale, din gel. Comparaţia cu o bilă antistres este implicită, producătorul susţinând că forma şi membrana exterioară sunt mai confortabile pentru utilizatorul de rând.

Din experienţa destul de mare pe care o am cu şoriceii de birou, tind să cred că mouse-ul Jelfin este doar drăguţ. Ergonomia lui este foarte discutabilă. Poate cel mai apropiat de el ca formă este Microsoft Natural Wireless Laser 6000, un exemplu de ergonomie pentru cei cu palme ceva mai scurte. Bila-mouse de la Jelfin dispune de un senzor laser cu rezoluţia de 1000 DPI, iar rotiţa permite scroll lateral. Membrana exterioară se poate înlocui atunci când se murdăreşte sau se deteriorează. Deocamdată, mouse-ul este disponibil doar în Statele Unite contra sumei de 35 $.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.