RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

03.12.2009

Micron RealSSD cu o viteza de 355 MB/s

Micron, unul din principalii producătorii de cipuri de memorie, a anunţat o nouă serie de harddisk-uri solid state numită RealSSD C300 şi ne-a impresionat cu specificaţiile lor. În testele clasice de viteză, modelele de 128 GB şi 256 GB au atins 355 MB/s la citire şi 215 MB/s la scriere. Aceste valori au fost susţinute şi de interfaţa SATA 3.0 folosită de SSD-uri, care nu este încă integrată în toate plăcile de bază de pe piaţă. Pentru a scoate în evidenţă diferenţele de performanţă, cei de la Micron au făcut teste comparative cu "liderul actual de pe piaţă". Nu ştim dacă s-au uitat la performanţa per ansamblu, acolo unde Intel este lider incontestabil sau au ales doar vitezele de scriere şi citire maxime, cu care cei de la OCZ se laudă oricând au ocazia.

Controller-ul de memorie folosit de seria RealSSD C300, călcâiul lui Ahile pentru orice SSD, a fost creat de Micron în colaborare cu Marvell şi foloseşte nu mai puţin de 2 GB de memorie DDR3. Noi sperăm doar ca probleme clasice, specifice SSD-urilor mai vechi şi descrise atunci când am prezentat performantul SSD de 40 GB de la Intel, să nu afecteze şi unităţile de la Micron. Ele ar putea fi vândute iniţial prin intermediul brand-ului Crucial. Preţurile estimative sunt relativ accesibile, RealSSD C300 de 128 GB urmând să coste 350 $, iar versiunea cu memorie dublă, 715 $.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.