RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

17.12.2009

Netbook-ul de 100 $ a devenit realitate

Când a fost creată iniţiativa OLPC (One Laptop Per Child), preţul acceptabil stabilit pentru portabil a fost de 100 $. La apariţia sa, întârziată destul de mult, preţul era de 188 $. Acum cei de la CherryPal ne îmbie cu un netbook de 99 $, denumit Africa, pe care cred că vor reuşi să-l vândă doar pe continentul al cărui nume îl poartă. Motivul este configuraţia similară cu cea a primului Asus Eee PC: un procesor, posibil Freescale, cu frecvenţa de 400 MHz, 256 MB RAM şi memorie flash de 2 GB pentru o distribuţie de Linux sau Windows CE. De ecranul cu diagonală de 7" nu mai vorbim.

Ceva ne face să credem că cei de la CherryPal au descoperit un stoc de componente mai vechi folosite pentru construirea Eee PC-urilor 700, au adăugat procesorul de la PC-ul lor ce consumă 2 W şi ansamblului i-au dat denumirea Africa pentru a promova o acţiune umanitară din Ghana. 100 $ poate că reprezintă o sumă frumuşică pentru această perioadă de criză, însă atunci când primim în schimb un laptop cu performanţe din preistoria ultra-portabilelor ieftine, chiar şi noi moldovenii ar trebui să spunem pas. CherryPal Africa rămâne un dispozitiv pentru accesul la Internet în ţările sărace.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.