RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

22.01.2010

9 programe oferite gratis de Microsoft

Titlul acestui articol nu este deloc grestit. Dupa cum stim cu toti cei de la Microsoft nu s-au dat inlaturi niciodata la a cere bani pentru produsele cu care au iesit pe piata indiferent de categoria aplicatiei, sistem de operare, joc, multimedia, web design, etc. Tot timpul i-am asociat unui program al celor de la Microsoft un pret. Se pare ca politica lor s-a schimbat in ultimii ani, iar cei de la Microsoft chiar au scos pe piata un numar impresionant de programe gratuite unele dintre ele chiar utile. Tot ce aveam noi de facut era sa le cautam pentru ca nu au avut parte de o promovare similara suratelor din comert. Ca sa fiu mai exact o lista completa a acestor programe o puteti gasi la adresa http://download.live.com/.
Iata cateva dintre ele:

1. Paint.net

Initial, conceput pentru a inlocui vechiul Paint ce era instalat odata cu Windows, Paint.net a devenit in scurt timp un program de sine stator fiind sustinut in continuare de o parte din creatorii sai.
Ofera o interfata intuitiva si inovatoare pentru utilizator precum si o varietate de instrumente utile, efecte speciale, tutoriale si plugin-uri.

2. Visual Web Developer 2008 Express Edition

Un instrument gratuit pentru testarea si construirea aplicatiilor WEB si a serviciilor.

Contine:
- Editor ce va permite sa lucrati cu HTML si CSS, cu vedere directa in codurile sursa.
- Suport pentru depanare ASP.NET, C#, VB precum si JavaScript.
- Suport pentru ASP.NET MVC, AJAX, Silverlight si bibliotecile terte cum ar fi jQuery.
- Suport pentru FTP built-in bazat pe implementari WEB si implementari de baze de date.
- Posibilitatea testari imediate a aplicatiilor WEB printr-un server WEB integrat sau prin IIS (Internet Information Services)

3. XML Notepad 2007

XML Notepad 2007 este un utilitar ce poate fi utilizat pentru vizualizarea, editarea si organizarea fisierelor text XML.
XML Notepad 2007 utilizeaza structuri de tip arbore in mod similar cu Microsoft Explorer. Necesita .NET Frameworks. pentru rulare.

4. Virtual PC 2007

Virtual PC 2007 este un program de virtualizare sau simulare, care poate fi utilizat pentru crearea de masini virtuale de pe propriul computer. Masina virtuala partajeaza resursele de sistem cum ar fi memoria RAM, spatiul de pe hard disk si procesorul. Avantajul major este abilitatea de a instala sisteme de operare in orice ordine si fara partitionarea discului.

5. WorldWide Telescope

WorldWide Telescope este software-ul gratuit de la Microsoft care permite utilizatorilor sa exploreze universul, programul avand inclus un continut de impresionant de imagini de la telescopul spatial Hubble, NASA Spitzer Space Telescope, Chandra X-Ray Center. Nebuloase, galaxii indepartate, gauri negre, si norii de radiatii toate acestea fiind accesibile de pe PC-ul dumneavoastra in doar cateva click-uri.

6. Windows SteadyState

Windows SteadyState este un instrument dezvoltat de catre cei de la Microsoft si care ofera administratorilor de retele optiuni pentru configurarea calculatoarelor partajate, cum ar fi protectia hard disk-urilor si gestionarea avansata a acestora. Programul a fost conceput pentru a rula in special pe calculatoarele ce sunt folosite in comun de catre mai multe persoane, cum ar fi cele din internet café-uri, scoli, biblioteci etc.

7. SyncToy

Daca ai mai multe calculatoare si vrei ca toate sa aiba aceleasi date stocate, atunci cu siguranta trebuie sa folosesti utilitarul SyncToy pentru sincronizarea fisierelor intre mai multe calculatoare.
SyncToy poate recunoaste automat fisierele duplicate si combina directoarele. Dispune de o interfata simpla si intuitiva si ofera cinci metode de sincronizare. Odata cu instalarea SyncToy, pachetul va instala si Microsoft Sync Framework 2.0 Core Components, platforma Microsoft pentru acces offline la aplicatii si date.

8. Office Accounting Express

Microsoft Office Accounting Express este un utilitar cu ajutorul caruia iti poti conduce propria afacere intr-un mod inteligent. Se pot stoca toate informatiile de care dispuneti si cele care va sunt necesare ca: informatii financiare, angajati, cumparatori, contacte. De asemenea se pot importa date existente deja in Microsoft Office Excel, Microsoft Money, deci un mod simplu de a reduce erorile si de a fii sigur de datele introduse.

9. ServerQuest

Si cireasa de pe tort: ServerQuest este un joc creat cu Microsoft Silverlight care ruleaza in browser-ul dumneavoastra si in care va transpuneti in pilea un profesionist IT al carui obiectiv este de a pastra o retea in stare functionare fara probleme in timp ce se confrunta cu o serie de defectiuni tehnice, care sunt prezentate aici ca jocuri si puzzle-uri, variind de la absurd la lucruri cu care va confruntati zilnic in viata reala. Prin intermediul sarcinilor, veti afla mai multe despre cum se pot folosi tehnologiile Microsoft pentru rezolvarea problemelor aparute, Jocul este plin de umor si chiar educativ iar pe langa toate aceastea aveti ocazia de a afla multe tehnici de depanare pentru o varietate de probleme.

Pentru rulare este necesar sa descarcati Microsoft Silverlight.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.