RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

14.01.2010

Nokia dezvaluie telefonul alimentat cu Coca-Cola

Nokia a prezentat un prototip de telefon care ar putea functiona pe baza de Coca-Cola. Designerul chinez Daizi Zheng a creat un concept de telefon mobil care ar putea fi alimentat cu bauturi racoritoare. Bio-bateriile rezista incarcate de trei sau patru ori mai mult decat bateriile conventionale pe baza de litiu. Telefonul ar urma sa functioneze pe baza unor baterii care folosesc enzime pentru a genera electricitate din carbohidrati.

"Mi-am dat seama ca bateriile obisnuite de telefon sunt scumpe, consuma resurse importante atunci cand sunt fabricate si reprezinta o problema la reciclare, fiind daunatoare mediului", declara Zheng. "Telefonul foloseste o bio-baterie in locul bateriilor traditionale care polueaza.

O astfel de baterie are nevoie doar de o doza de bautura racoritoare, urmand a genera apa si oxigen in clipa in care se descarca", mai spune designerul. Eco-bateria pe care a inventat-o Zheng este biodegradabila si foloseste ca sursa de energie carbohidratii - zaharurile, in acest caz. De asemenea, in momentul in care bateria se descarca, aceasta genereaza apa si oxigen.

Bio-bateriile rezista incarcate de trei sau patru ori mai mult decat bateriile conventionale pe baza de litiu si sunt totodata complet biodegradabile.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.