RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

22.01.2010

Google renunta la productia gPhone

Google a renuntat la productia telefonului gPhone in colaborare cu China Unicom si alte doua companii chineze si a amanat lansarea in China a unui telefon prevazut cu tehnologie Android, in urma problemelor legate de atacurile hackerilor si cenzura.

China Unicom a anuntat intr-o nota interna ca Google nu va mai acorda autorizatia de cooperare in domeniul continutului prin folosirea marcilor si aplicatiilor sale, potrivit site-ului chinatechnews.com si Reuters.

De asemenea, a fost anulata lansarea primului Google Phone in China, programata initial pentru 20 ianuarie.

Motorola si Samsung, participanti la acest proiect, au primit notificari din partea Google in vederea eliminarii tuturor elementelor legate de Google de pe telefoanele implicate in cooperarea cu China Unicom.

Google nu a limitat utilizarea platformei Android, dar a cerut ca telefoanele produse in cooperare cu compania chineza sa nu aiba logo-ul Google.
China Unicom este si partener al Apple pentru iPhone, care a fost lansat pe piata chineza in 2009.

Google a anuntat, saptamana trecuta, ca sistemul sau si cele ale altor 20 de companii au fost atacate de hackeri din China si a avertizat ca s-ar putea retrage din aceasta tara.
De asemenea, Google a anuntat ca nu mai vrea sa cenzureze site-ul de cautare Google.cn din China, intentionand sa discute cu autoritatile in acest sens.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.