RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

21.01.2010

Microsoft Certified Systems Engineer la doar 9 ani

Marko Calasan si-a obtinut primul atestat de administrator de sisteme Microsoft la varsta de 6 ani, iar luna trecuta a devenit oficial Microsoft Certified Systems Engineer. La varsta sa, Marko face afirmatii cel putin surprinzatoare: nu se joaca pe PC (considera jocurile o pierdere de vreme), si pretinde ca poate transfera semnal HDTV printr-o linie DSL.

Iata ce a declarat general managerul Microsoft Slovenia, Matej Potokar, conform CNET: "Este incredibil cat de mult timp si cata energie a dedicat studiului acestui material complex si vast. Pe de alta parte, sper ca isi mai gaseste timp si pentru a doua sa mare iubire: fotbalul."

Marko isi petrece intre patru si peste zece ore pe zi la calculator si lucreaza in prezent ca remote system administrator pentru o organizatie non-profit care ajuta persoanele cu handicap. In plus, Marko le preda la scoala copiilor cu varste intre 8 si 11 ani cunostinte de baza despre PC, intr-un laborator cu 15 calculatoare.

Insa cea mai mare realizare posibila a lui Marko este transferul semnalului HDTV printr-o infrastructura de retea de viteza mica. O companie de telecomunicatii din Macedonia i-a oferit baiatului de 9 ani acces la reteaua principala, pentru a putea experimenta. Marko planuieste sa prezinte transferul fara pierderi al semnalului HDTV prin DSL la targul CeBIT 2010.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.