RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

28.01.2010

BitDefender are solutia pentru eliminarea viermelui Zimuse

BitDefender a dezvoltat un utilitar pentru a indeparta o noua amenintare informatica asupra careia compania atragea atentia in cursul zilei de ieri si ce combina compartamentul distructiv al unui virus cu mecanismul de raspandire al unui vierme. Pana in acest moment sunt cunoscute doua variante (A si B) ale viermelui Zimuse care este deghizat sub forma unui test de inteligenta sau ca diverse arhive zip.

Imediat ce acesta este executat, viermele va incerca sa se raspandeasca pe mediile de stocare mobile atasate calculatorului si va rescrie Master Boot Record, o zona vitala a hard disk-ului, la 40 de zile de la infectare pentru varianta A si 20 de zile pentru varianta B. „Testul de inteligenta” se transmite prin e-mail-uri, site-uri torrent, DC hub-uri, si a altor servicii de partajare in retea.

Detectarea virusului este mult mai dificila din cauza ca acesta ramane inactiv o perioada mai lunga de la momentul infectarii. Utilitarul de eliminare a acestui vierme poate fi gasit aici.
Utilizatorii care nu sunt siguri daca sunt infectati cu acest vierme pot verifica starea calculatorului in mai putin de 30 secunde ruland utilitarul BitDefender QuickScan. Utilitarul de scanare este disponibil pe pagina web despre Zimuse sau la link-ul http://quickscan.bitdefender.com/.

Instructiuni pentru folosirea utilitarului de eliminare Zimuse:

1. Descarcarea utilitarului de dezinfectie (fisier executabil – capacitate 201KB).
2. Utilizatorii care au privilegii limitate de acces in Windows XP, trebuie sa dea click dreapta pe fisierul "zimuse-removal-tool.exe" si sa aleaga optiunea “Run as Administrator”.
BitDefender recomanda un restart al sistemului dupa ce operatiunea este completa.
Utilizatorii care nu au o protectie antivirus permanenta sau intampina greutati cu solutia actuala sunt sfatuiti sa foloseasca instrumentele de protectie puse la dispozitie de BitDefender.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.