RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

25.01.2010

YouTube renunta la Adobe Flash

Odata cu lansarea Firefox 3.6, care tocmai se lauda ca ofera suport exceptional pentru video si audio HTML 5, iata ca si YouTube isi ofera sprijinul pentru noul format.

Atat YouTube, cat si Viemo, au anuntat ca lanseaza playere video pe baza de HTML 5 si renunta la exclusivitatea Adobe Flash. Unul dintre motivele principale este aparitia unor probleme de securitate in cazul produselor Adobe.

YouTube a lansat miercuri canalul TestTube pentru video HTML 5, insa doar Google Chrome, Apple Safari si Internet Explorer cu Chrome Frame instalat functioneza. Teoretic, acum si Mozilla Firefox 3.6 ar trebui sa functioneze fara probleme.

Conform CNET, Vimeo a afirmat ca 90 la suta dintre filme vor rula in HTML 5. YouTube nu a oferit astfel de cifre, insa video-urile de pe YouTube vizionate in HTML5 aparent vor fi scutite de reclame, dar si de informatii create de utilizatori.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.