RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

12.01.2010

Nexus One mai ieftin decat Motorola Droid

Dupa ce a starnit interes, Nexus One incepe sa fie analizat in amanunt.

Evident, a fost luata in calcul si o asemanare intre Nexus One si Motorola Droid, pornind de la trei criterii: amandoua au sistem de operare Android, amandoua au ecrane touchsensitive si amandoua sunt o provocare pentru iPhone.

Exista insa cateva diferente semnificative, mai ales in ceea ce priveste determinarea pretului. In timp ce componentele pentru Motorola Droid costa 185 de dolari, Nexus e ceva mai ieftin din acest punct de vedere, ajungand la 174$. Diferenta de 11 dolari se regaseste cu siguranta in diferenta dintre preturile celor doua smartphone-uri la liber: Google vinde Nexus One cu 529 $, in timp ce Motorola vinde Druid cu 599$.

Diferentele costurilor de productie sunt regasite la nivelul compararii produselor. Spre exemplu, Nexus One are un card de 4BG (cu un cost aproximativ de 8,5$), in timp ce Droid se comercializeaza cu un card e 16 GB, in valoare de 35$.

Pretul este definitoriu pentru multi cei interesati de achizitionarea unui smartphone. Desi este evident ca dotarile si performanta sunt criterii de baza in alegerea unui telefon inteligent, pretul este cel care poate face diferenta.

Google si Motorola sunt doar doua dintre companiile care concureaza pe o piata cu cifre impresionante. Compania de cercetare Gartner estimeaza ca vanzarile de smartphone-uri vor urca pana la 38% din totalul de vanzari de telefoane mobile pana in 2013, de la 14% inregistrat in 2009.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.