RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

27.01.2010

Google vinde actiuni

Larry Page si Sergey Brin au decis sa puna la vanzare actiuni Google in valoare de 5,5 miliarde de dolari, conform estimarilor actuale. Cate 5 milioane de actiuni vor fi vandute din fiecare dintre partile companiei detinute de cei doi pe o perioada de 5 ani.

Cei doi sunt, in prezent, cei mai influenti, prin combinarea pachetelor lor de actiuni, insumand 59%. Page si Brin si-au pastrat pachetul majoritar pentru a putea ramane loiali motto-ului companiei, "Dont't Be Evil".

O data cu aceasta comercializare a actiunilor insa, puterea lor de control o sa scada la 48%. Desi scad sub 50%, Page si Brin nu isi fac griji, deoarece vor putea conduce compania impreuna cu Eric Schmidt, actualul director executiv, care detine 10%.

Este a doua oara cand Google anunta ca scoate la vanzare actiuni. Daca, pe atunci, in august 2004, o actiune era 169,40$, in prezent actiunile Google sunt estimate la 550,01$ fiecare.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.