RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

29.01.2010

Google Chrome 4 final – 1.500 de funcţii noi

După două luni în care s-a aflat în stadiu beta şi a fost testat de sute de mii de utilzatori curioşi să vadă cum e cu extensiile pentru browser-ul celor de la Google, Chrome 4 a fost declarat în sfârşit versiune finală. Asta înseamnă că este suficient de stabil şi de robust pentru a fi folosit de toţi utilizatorii, nu doar de beta testări.

Partea cu stabilitatea este de mult o poveste. Aplicaţiile software pot fi stabile când sunt beta, la fel cum se pot devodedi extrem de instabile când ajung finale. Graniţa dintre beta şi final este mai mult una simbolică, un elemnet de marketing cu potenţial limitat.

O metaforă cât 1.500 de funcţii
În seara zilei precente, când au anunţat pe propriul blogul lansarea celei de-a patra versiunii finale de Chrome, cei de la Google au afirmat că Google Chrome 4 aduce 1.500 de funcţii noi. Ceea ce este adevărat, oarecum.

Funcţiile la care cei de la Google se referă sunt de fapt extensiile disponibile pentru propriul browser. În realitate există chiar mai multe extensii dar Google a decis să rotunjească la 1.500. Dacă e să-l luăm la bani mărunţi, îmbunătăţirile palpabile pe care Google Chrome 4 le aduce sunt în număr de trei: extensiile, sincronizarea bookmark-urilor şi viteza mai mare de încărcare a paginilor.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.