RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

20.01.2010

R.Moldova va utiliza tehnologia WiMAX

Republica Moldova intenţionează să implementeze pe parcursul anului 2010 o nouă tehnologie de comunicaţii electronice-WiMAX.

Potrivit Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, lansarea tehnologiei WiMAX va asigura un acces sporit la serviciile de comunicaţii electronice pentru populaţie prin intensificarea concurenţei pe piaţa comunicaţiilor electronice din R.Moldova şi respectiv, micşorarea preţurilor la aceste servicii.

WiMAX este o tehnologie wireless bazată pe standarde, care furnizează conexiuni de mare viteză, inclusiv la Internet, pe distanţe lungi. Astfel, în spaţii deschise tehnologia WiMAX poate oferi acces wireless la distanţe de pînă la 50 de kilometri, la viteze de 50-70Mbs.

Prin saltul de la banda de 1-2 Mbs la 50-70 Mbs, tehnologia WiMAX oferă condiţii pentru cercetarea şi realizarea de noi servicii ce nu pot puse în practică cu tehnologiile curente de transmisie de date.

Asemenea tehnologii sunt implementate deja în mai multe ţări, printre care - SUA, Canada, Suedia, Irlanda, Finlanda, Marea Britanie, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Austria, Australia, China, Georgia, Ucraina, ş.a

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.