RicH and FamouS

       Home         Glosar IT                                                                                                                                                                                                              SUBSCRIBE NOW!
        

24.01.2010

Lenovo RapidDrive – SSD plus hard-disc

Cu siguranta cei mai multi dintre noi si-au pus intrebarea de ce nu se realizeaza o unitate hibrid intre hard-disc clasic si SSD, pentru a beneficia de pe urma vitezelor de operare superioare ale unitatilor SSD, insa la un pret considerabil mai mic decat al pretului actual al acestora.

Lenovo de aceasta data au venit cu ideea “salvatoare” si au lansat o tehnologie denumita RapidDrive, ce urmeaza sa fie integrata in noile modele IdeaPad Y460 si Y560 ce vor aparea in luna Martie.

RapidDrive presupune folosirea concomitenta a unui SSD de 32 sau de 64 de GB cu interfata PCI Express si a unui hard-disc clasic de pana la 500 de GB ( pretul unei unitati SSD de aceasta dimensiune este prohibitiv) obtinand in final o crestere de performanta la lucrul cu unitatile de stocare de pana la 66 de procente, - testat fiind pe viteza de start a lui Windows 7, precum si in lucrul “obisnuit” in acest sistem de operare.

In final aceasta idee este foarte buna, insa noi asteptam niste solutii pentru calculatoarele noastre standard de acasa, pana cand o eventuala ieftinire majora a SSD-urilor le va face accesibile.

    Blog din Moldova    FastCounter 

 
Copyright © 2008-2010 Foster1. All rights reserved.